Diferències entre inhumació i incineració

Diferències entre inhumació i incineració

A Catalunya, les defuncions conclouen, principalment, amb dos processos. La inhumació y la incineració són els mètodes emprats en el sòl català. Cabré Junqueras abraça ambdós procediments.

La inhumació fa referència al fet d’enterrar al difunt, que es troba, generalment, en un taüt. Tanmateix, aquest procediment es coneix com donar sepultura, és a dir, enterrar el cos sota terra. Prenent distància respecte a l’enterrament, el cos del finat també pot ser disposat en una tomba o en un nínxol, elevat en un mur o en una paret.

La incineració es produeix quan es realitza la cremació del difunt, obtenint, d’aquesta manera, les cendres. Aquesta acció es dur a terme en un forn crematori, el qual funciona a altes temperatures [fins a uns 900 graus]. Es col·loca el cos del difunt a una retorta, un tipus de càmera química, i s’executa la cremació. Per reduir les restes d’ossos s’utilitza el cremador. Dins una urna, les cendres extretes de la incineració poden rebre el procés de la sepultura o ser col·locades en un columbari.

Amb les estadístiques a la mà [dades registrades el 2022 per l’Associació Nacional de Serveis Funeraris], a l’estat espanyol, actualment, es fan més inhumacions, 55%, que incineracions, 44,9%. 

Inhumacions i incineracions a Cabré Junqueras

A Cabré Junqueras es duen a terme tant inhumacions com incineracions. Pots sol·licitar pressupost, sense cap compromís. Et podem assessorar.

Respecte a les inhumacions, Cabré Junqueras es fa càrrec del trasllat del difunt al cementiri. Els familiars, si així ho desitgen, poden ser presents en el moment de la preparació de la sepultura, prèvia a la inhumació.

En l’actualitat, els cementiris que gestiona Cabré Junqueras comprenen diferents estructures: nínxols, tombes, panteons, columbaris o espais memorials.

Pel que fa a la incineració, Cabré Junqueras assegura que “la demanda ha augmentat amb el pas del temps”. Les xifres abans descrites així ho demostren.

En l’actualitat, Cabré Junqueras disposa d’una àmplia varietat d’urnes cineràries de diversos materials i formats que s’adapten a la conveniència de cada família.  

Vols que t'ajudem?