Cabré Junqueras aposta per la sostenibilitat amb les plaques solars i els vehicles elèctrics

Cabré Junqueras aposta per la sostenibilitat amb les plaques solars i els vehicles elèctrics

Cabré Junqueras ha instal·lat plaques solars al tanatori de Mataró que cobreixen el 22% de les necessitats energètiques de l’edifici i té en marxa un projecte per instal·lar-ne pròximament al tanatori de Granollers. L’empresa, compromesa amb la reducció d’emissions i la sostenibilitat, també ha incorporat dos nous vehicles elèctrics a la seva flota i ha estat pionera en oferir únicament fèretres ecològics.

Mataró – Serveis Funeraris Cabré Junqueras, en línia amb la seva aposta per la sostenibilitat, ha instal·lat al tanatori de Mataró plaques solars de 97 kWp que permeten cobrir el 22% de les necessitats energètiques de l’edifici, amb un ratio d’autoconsum del 100%.

La instal·lació solar d’autoconsum està formada per 312 panells solars de 310W, 3 inversors de 30 kW, estructures de formigó a 15º i un sistema de monitorització. “Les plaques solars ja funcionen a ple rendiment a Mataró i, actualment, tenim en marxa un projecte per instal·lar-ne també al tanatori de Granollers”, explica Josep Maria Mons, Director General de Cabré Junqueras.

Josep Maria Mons: «Som l’única empresa a Espanya que ofereix exclusivament fèretres ecològics»

En aquesta mateixa línia, Cabré Junqueras ha incorporat dos vehicles elèctrics que se sumen als furgons fúnebres i turismes elèctrics dels que ja disposa la flota de l’empresa. A més de funcionar amb energia neta, aquests vehicles suposen una reducció en el cost de servei i manteniment i permeten l’accés a zones especials tant dins com fota de la ciutat. “La flota de vehicles de Cabré Junqueras la formen un total de 33 cotxes, sis d’ells elèctrics. Comptem amb tres punts de recàrrega especialment habilitats –dos a Mataró i un a Granollers- i el nostre objectiu és que, a la llarga, tota la flota estigui formada per vehicles elèctrics”, afegeix Mons.

Cabré Junqueras: pioners en sostenibilitat

Aquestes iniciatives se sumen al ferm compromís de l’empresa per la sostenibilitat i la reducció d’emissions. Cabré Junqueras ja va ser una de les empreses pioneres en oferir únicament fèretres ecològics, lliures de vernissos i pintures, i respectuosos amb el medi ambient.

“Som l’única empresa a Espanya que ofereix exclusivament fèretres ecològics. La Patronal PANASEF preveu que les incineracions arribin al 60% a l’any 2025, per tant, té sentit que, en línia amb el nostre compromís amb la sostenibilitat, apostem per generar emissions més netes a l’atmosfera”, conclou Mons.

Vols que t'ajudem?