El de Sant Pol és un típic cementiri del Maresme, encimbellat sobre un turó que ofereix una vista privilegiada sobre el mar i el parc litoral d’aquesta població.

Situat prop de la zona urbanitzada dels Garrofers, està a fregar del casc urbà de Sant Pol que, com la resta de les poblacions del litoral, ha crescut considerablement fins a envoltar aquest pintoresc cementiri amb parcs i carrers on ara els ciutadans fan esport, passegen les seves mascotes o senzillament gaudeixen de les vistes.

Originàriament el de Sant Pol era un cementiri parroquial però actualment ha passat a dependre del municipi que ha encarregat la gestió a Cabré Junqueras.

Horari:

Dilluns a diumenge de 10:00 h a 14:00 h.

Per la diada de Tots Sants, es fa un horari especial però que canvia cada any segons les circumstàncies.

Entrada principal al cementiri.

La porta d’entrada de reminiscències clàssiques està envoltada de vegetació esponerosa i ben cuidada i no hi manquen al·legories de la mort recurrents en la tradició cristiana com la calavera amb les tíbies encreuades

panorama_pati_creu_superior

Vista panoràmica des de la porta d’entrada superior del cementiri amb la línia de l’horitzó del mar al fons

panorama_pati_tombes_vers_nord

Panorama d’un dels patis superiors presidit pel panteó Morell

panorama_tomba_dolors_ponchon

El cementiri de Sant Pol és de planta rectangular allargada extenent-se en sentit mar-muntanya. A la part alta destaquen els panteons com aquest de Dolors Ponchon i família

cementiris_sant_pol_0109 panorama_entrada_baixa_lateral