El cementiri vell de Tordera es troba situat a la part oest de la població, en el camí que du a la rectoria rectoria de Vallmanya, nucli que va a passara formar part de Tordera el primer quart del segle XX.

El recinte és de planta rectangular amb un gran pati interior amb xipresos imponents. Els blocs de nínxols es troben adoses a les quatre parets interiors i en cinc illes interiors. L’any 2012, Cabré Junqueras va inaugurar el tanatori de Tordera prop d’aquest recinte, en el mateix camí de Vallmanya.

En l’extrem nord d’una d’questes illes, orientat vers el pati interior es troba la sepultura de brigadistes internacionals que vam morir durant la guerra civil espanyola.

Panorama de la façana del cementiri de Tordera, orientada vers el poble.

Panorama de la façana del cementiri vell de Tordera, orientada vers el poble.

 

Panorama des de la porta d'entrada

Panorama des de la porta d’entrada.

Panorama de l'ampli pati central amb la porta d'entrada al fons

Panorama de l’ampli pati central amb la porta d’entrada al fons.

Racó que forma el pati central sobre la part sud-est del cementiri. Els vells xipresos segueixen per l'interior les parets del recinte.

Racó que forma el pati central sobre la part sud-est del cementiri. Els vells xiprers segueixen per l’interior les parets del recinte.

Els vells cementiris com aquest de Tordera sovint esdevenen museus botànics d'arbres monumentals

Els vells cementiris com aquest de Tordera sovint esdevenen museus botànics d’arbres monumentals.

Els grans arbres projectes ombres sobre la gespa del pati central en aquesta panoràmica de la part nord presa des del mur est.

Els grans arbres projectes ombres sobre la gespa del pati central en aquesta panoràmica de la part nord presa des del mur est.

panorama-tordera-2

El pati central amb l'avinguda de xipresos a la dreta, paralel·la al mur est

El pati central amb l’avinguda de xiprers a la dreta, paralel·la al mur est.

El temps ha donat al cementiri de Tordera un conjunt de xipresos majestuosos com podem apreciar en aquesta vista del pati interior presa des del mur sud

El temps ha donat al cementiri de Tordera un conjunt de xiprers majestuosos, com podem apreciar en aquesta vista del pati interior presa des del mur sud.