El cementiri de Palafolls està situat a l’oest de la població i a una certa distància del casc urbà.

El més notable d’aquest equipament és sens dubte el nou recinte que s’ha habilitat al costat mateix de l’antic cementiri. Es tracta d’un espai caracteritzat per la sensació d’amplitud, acuradament enjardinat i amb abundant gespa.

Els grups nous de nínxols estan situats a la part nord d’aquest espai, orientats a ponent i protegits per una porxada. Les línies són funcionals, netes i aconsegueixen una notable sensació d’harmonia.

El cementiri antic és de planta quadrada amb un pati central on es poden apreciar venerables xiprers d’escorça bellament texturada.

El 2015 s’hi han construït 54 nínxols nou.

Horaris:

Hivern
(del 15 d’octubre al 15 de maig):

  • Divendres i dissabtes de 10:00 a 13:00h i de 15:00 a 17:00h.
  • Diumenges de 10:00 a 13:00h.

Estiu
(del 16 de maig al 14 d’octubre):

  • Divendres i dissabtes de 10:00 a 13:00h. i de 16:00 a 18:00h.
  • Diumenges de 10:00 a 13:00h.

Adreça: Carrer Cruïlla Sant Genís – N II

 

Vista de la part oest del cementiri vell.  En primer terme es poden apreciar els vells xiprers, tan característics dels cementiris tradicionals

Vista de la part oest del cementiri vell. En primer terme es poden apreciar els vells xiprers, tan característics dels cementiris tradicionals.

cementiri-palafolls_0127

Vista de la porta d’accés al nou recinte.

Paret nord del recinte antic del cementiri

Paret nord del recinte antic del cementiri.

En el nou cementiri de Palafolls es pot apreciar un acurat manteniment de l'enjardinat

En el nou cementiri de Palafolls es pot apreciar un acurat manteniment de l’enjardinat.

En aquesta vista orientada vers el nord, podem apreciar la sensació d'amplitud que s'ha donat al nou recinte.

En aquesta vista orientada vers el nord, podem apreciar la sensació d’amplitud que s’ha donat al nou recinte.

En aquesta imatge es pot apreciar el disseny original del grup, amb una làpida sense marc que cobreix tot el front del nínxol i dissenys limitats en color i textura. El resultat és d'una notable harmonia arquitectònica

En aquesta imatge es pot apreciar el disseny original del grup, amb una làpida sense marc que cobreix tot el front del nínxol i dissenys limitats en color i textura. El resultat és d’una notable harmonia arquitectònica.

Panorama de la part sud del cementiri, amb l'edifici de serveis en primer pla i, al fons, el recinte antic

Panorama de la part sud del cementiri, amb l’edifici de serveis en primer pla i, al fons, el recinte antic.

Panoràmica frontal del nou grup de nínxols de línies funcionals i protegit per un porxo a tot el llarg

Panoràmica frontal del nou grup de nínxols de línies funcionals i protegit per un porxo.

L'ampliació del cementiri ha creat una àmplia zona verda que ara envolta l'antic recinte. Aqui es pot veure la porta est que comunica l'antic i el nou cementiri

L’ampliació del cementiri ha creat una extensa zona verda que ara envolta l’antic recinte. Aquí es pot veure la porta est que comunica l’antic i el nou cementiri.

Share This