El cementiri de Bigues i Riells es troba situat al nord-est del terme municipal, a la falda d’una muntanya coberta de boscos de pins.

El recinte té forma irregular i el seu traçat segueix l’orografia del terreny. Una via asfaltada que parteix de la porta dóna accés a totes les sepultures seguint les corbes de nivell i fent revolts per formar tres carrers paral·lels.

L’enjardinament, d’acord amb el bosc mediterrani que envolta l’equipament, està formada per plantes autòctones de baix consum d’aigua.

01-vista-carretera

Vista de la porta d’accés al cementiri des de la pista forestal que surt de Bigues.

02-vista-des-de-entrada

Vista des de la porta d’entrada: l’accés a tot el recinte es fa amb rampes sense escales com la pista principal )foto superior) o la que surt de la dreta de la imatge.

03-vista-des-de-angle-sud-est

Revol de l’extrem sud-est del cementiri on es veu com la pista principal va seguint les corbes de nivell del terreny.

04-carrer-inferior

Vista d’un dels carrers inferiors.

05-carrer-inferior-des-de-dalt

Carrer inferior vist des del centre del recinte.

06-rampa-entrada-dreta

A la dreta, la rampa que ve de la porta d’entrada i porta a la part central.

07-revol-nord-oest

Revol de l’extrem nord-oest, a l’esquerra podem veure la barana del pati d’accés al recinte.

08-enjardinament

Detall de l’enjardinament on s’han utilitzat espècies adaptades a l’entorn i al clima mediterrani.