El de Sant Pol és un típic cementiri del Maresme, encimbellat sobre un turó que ofereix una vista privilegiada sobre el mar i el parc litoral d’aquesta població.

Situat prop de la zona urbanitzada dels Garrofers, està a fregar del casc urbà de Sant Pol que, com la resta de les poblacions del litoral, ha crescut considerablement fins a envoltar aquest pintoresc cementiri amb parcs i carrers on ara els ciutadans fan esport, passegen les seves mascotes o senzillament gaudeixen de les vistes.

Originàriament el de Sant Pol era un cementiri parroquial però actualment ha passat a dependre del municipi que ha encarregat la gestió a Cabré Junqueras.

Horari:

Dissabtes, diumenges i festius de 11:30 a 13:30h.

Entrada principal al cementiri.

La porta d’entrada de reminiscències clàssiques està envoltada de vegetació esponerosa i ben cuidada i no hi manquen al·legories de la mort recurrents en la tradició cristiana com la calavera amb les tíbies encreuades

panorama_pati_creu_superior

Vista panoràmica des de la porta d’entrada superior del cementiri amb la línia de l’horitzó del mar al fons

panorama_pati_tombes_vers_nord

Panorama d’un dels patis superiors presidit pel panteó Morell

panorama_tomba_dolors_ponchon

El cementiri de Sant Pol és de planta rectangular allargada extenent-se en sentit mar-muntanya. A la part alta destaquen els panteons com aquest de Dolors Ponchon i família

cementiris_sant_pol_0109 panorama_entrada_baixa_lateral